Sönday

2011-01-30 @ 15:12:29 ? Permalink ? Vardag
Tjosan!

Jag hade tänkt fortsätta på listan idag men jag orkar inte just nu. Tar en update om Sthlm resan ist eftersom ni inte fått höra nått om den från mig :P

Dagen började med bussresa från skolan strax före klockan nio, vårt första stopp i den stora staden var fotografiska museet.
Där fanns flera utställningar och enligt några så lyckades jag missa en.. =/ Men ändå, mina favoriter var "lady Warhole" och "creeping circles". Många snygga bilder som leker med tankarna. Spec den första av dem, den påminner litelite om min ide till projektarbetet faktiskt.

Nästa anhalt efter lunchen var Östasiatiska och utställningen med den kinesiska teracottaarmen. Den utställningen hade jag haft jättehöga förväntningar på så tyvärr blev den lite utav en besvikelse på något vis. :(
Självklart var det häftigt att stå ansikte mot ansikte med de 1.90 långa lerkrigarna, men jag hade en sån otroligt hög förväntan att de tio soldater de hade inte var nog för att få mig att häpna...

Nästa stopp på listan var Moderna museet. Jag lärde mig något otroligt viktigt där!
Modern konst är ingenting för mig. Även fast både Picasso och Dalí hängde där så kände jag inte att det passade mig. Lite för.. konstigt...
Speciellt ketchupkonsten och videoinstallationerna kändes för udda. Och så mycket naket. Visst är människokroppen vacker men man måste väl ha några begränsningar? Eller är det bara jag som har gått och blivit alldeles för pryd?
Jag och Erika bestämde oss iaf för att gå in på Arkitekturmuseet mitt emot istället.

Där inne fanns fullt med småsmå modeller av byggnader placerade runt om i världen, europa, Sverige och framförallt Sthlm. Fascinerande hur någon kan ha sånt tålamod att de bygger fram både höjdskillnaderna och trappstegen i skala. Sjukt:P

Fritiden spenderade vi på H&M, Punkt, Tacobar och Dinsko. Hela tre timmar lyckades vi fördriva med diverse inköp innan det blev dags för Shakespeares pjäs Stormen på Dramaten.
Till skillnad mot Östasiatiska så hade jag grymt låga förväntningar efter det att jag såg Hamlet i ettan. Efter bara några minuter in i Stormen så hade jag motbevisats. I pausen väntade jag bara på att dom skulle börja igen.
Tre timmar kändes för kort.
Jag älskade pjäsen! Den var grym, jag kan inte förklara varför men jag var fast i den rakt igenom. Inget slummer eller dåsighet trots att jag egentligen va helt slut.
Kolla på den om du får chansen säger jag bara! :D

På bussen hem slocknade jag så fort vi kom ut ur centrala Sthlm och rödljusen glesnade. Jag sov till och från hela vägen till Sala, trots musikarnas lilla show och sångunderhållning längre bak i bussen.

Helt frikkin awsome dag iaf!

PussPuss ;*


Har lånat bilden av Aaron Adam Jansson

Caliban

Har lånat bilden av Aaron Adam Jansson

Dag 06 - Min dag

2011-01-26 @ 21:47:46 ? Permalink ? Vardag
Tjo, här kommer nästa dag i listan! :)

Idag började med en skön sovmorgon, behövde inte gå upp förän efter nio:) Sen blev det tre mackor, ett glas mjölk och ett äpple till frukost innan jag plattade håret, slängde på mig lite smink och cyklade iväg till skolan.

Innan första lektionen satt jag med Alice och Erika inne i sess och pratade strunt. Religionen började 11.20 och vi jobbade med en individuell uppgift om etiska problemområden som ska redovisas muntligt senare. Efter den jättekorta lektionen hade vi en jättekort lunch innan den jättekorta engelskan.

Lunchen bestog av makaroner och ketchup med ett glas vatten och två mackor. Hungrig!
På engelskan fick vi ett litet häfte med uppgifter om ordförståelse, rätt trist men välbehövligt.

När jag slutade, klockan ett, så gick jag först till media för att lämna in mitt foto till Färgbildutställningen men hittade inte läraren vi skulle prata med. Cyklade ner till biblioteket för att låna böcker till tusen sidor och handlade sen frallor, skinkost och drickyoughurt till studieresan imon.

Direkt när jag kom hem var det dags att plugga... Skrev ääääntligen klart den där svenskauppgiften och har mailat in den nu. Efter det så blev det matte tills jag körde fast och bytte till engelskan.
Slocknade nästan i boken efter nån timma så då gav jag upp och satte mig här och skrev en mindre uppsats till er stackrare att läsa xD

Varsågoda, en nästan helt normal dag i mitt liv! Nu ska jag sova så jag kommer upp i tid och hinner med bussen till Sthlm imon!!

PussPuss;*


UTROTA

Dag 05 - Vad är kärlek

2011-01-25 @ 17:26:00 ? Permalink ? Vardag

Hejsan!

Här kommer ännu en fortsättning på listan! :D
Dagens inlägg handlar om vad jag anser är kärlek :)

Kärlek för mig är så otroligt mycket, jag känner det för flera olika saker.
Jag föräldraälskar mamma och pappa, syskonkärlek för lillan och bror, kompiskärlek till mina vänner, djur- och gulligullkärlek för hästen, hunden, ja alla husdjuren vi har :)
Men ingen av dom kärlekskänslorna liknar dom för Robin. Den känslan är annorlunda, fast ändå samma till slut. Jag vet inte... :P

Äkta kärlek är lika stor del ett val som en känsla. Jag tror inte att man kan vara oupphörligt förälskad i samma människa hela livet. Däremot kan man efter förälskelsen välja att älska den människan även efter det. Det är min plan i dagsläget iaf.

Kärleken till den man vill tillbringa sitt liv med är dyrbar och måste skötas och tas omhand. För mig är det jätteviktigt.

Hoppas att mina tankar och funderingar inte är helt oförståeliga för er, jag har lite svårt att fatta mig själv ibland faktiskt :P

PussPuss ;*
mulattboy.blogg.se

Googlebild


RSS 2.0