Pank i Polen

2016-06-26 @ 21:21:11 ? Permalink ? Annat
Sitter i soffan ensam i lägenheten efter en vecka på vift. Helt slutkörd och lite lätt vidbränd, men hallå, tt se ut som en röd korv är väl inne nu? Haha, kanske inte. De kommande tre veckorna får jag väl köra heltäckande på jobbet så min hud får vila lite!
 
Den gångna veckan har vi spenderat med att laga och måla bilen, hälsa på Smultronstället, åka halvvägs genom Sverige, sova på färja en vända, vara på vift i Polen (utan pengar till en början), utforska en främmande stad utan att kunna språket, testa nya saker, åka ytterligare tio timmar färja (utan att sova!) med buffé, spa och sedan avslutat med ännu en roadtrip hem igen! Woooop!
 
Veckan på vift har varit toppen! Varm som tusan, men ändå bra. När vi hoppade av färjan på terminalen i ett industriområde i Polen, åtta på morgonen, utan att ha en susning om åt vilket håll vi skulle funderade vi ett slag på att ta en taxi men beslutade att gå istället. Vi hade en turist-karta och på den såg hotellet och terminalen ut att kunna ligga rätt nära. Efter nästan två timmars promenad, utan någon frukost i magen och i stekande sol, hittade vi äntligen civilisation i form av Donken! MAT! Men vi hade glömt växla pengar i Sverige innan vi åkte och hoppade över det på terminalen... På tredje försöket i bankomaten lyckades vi få ut några zlotysar så att R kunde gå på dass efter maten! Vi var lite rädda där ett tag att vi skulle få vara panka i Polen i tre dygn, men det ordnade sig!
 
När vi checkat in på hotellet och kikade på Maps visade det sig att det tydligen var strax över 6 km som vi promenerat med diverse vätske- och orienteringspauser. Men vi kom ju fram till sist, hotellet var superfint och vi hade 500 meter till havet. Hade aldrig trott att det gick att åka på solsemester till Polen, men vi hade runt 30 grader och sol varje dag! Båda blev rödbrända och rummet utan AC blev outhärdligt varmt på dagarna. Var oändligt skönt med AC i receptionen, kvällspromenaderna på stranden och vinden längst ut på piren.
 
Sista eftermiddagen vågade vi oss på någon sorts hamburgerställe längs med piren, burgarna vi beställde var heeelt enorma, stört billiga och riktigt goda! Vi var mätta ända tills morgonen därpå! 
 
Sista morognen i Polen slängde vi i oss frukost från hotellets buffé innan vi hoppade in i en taxi för att båta oss hemåt. På båten vilade vi i en soffa, solade uppe på soldäck och på eftermiddagen hade vi bokat spa och hade hela avdelningen för oss själva! Jaquzzi, bastu, vilstolar, färsk frukt och "äventyrsduschar" med diverse olika inställningar, dofter och knappar.
 
Allt som allt har det varit en underbar vecka, men "borta bra, hemma bäst" måste jag ändå säga. Min egen sköna säng, fler än fyra tröjor och mitt eget schampo och balsam!
 
Nästa semester blir mindre flängig. Ett bröllop, två födelsedagskalas och ett garage som ska målas. Tre veckor i sträck innan vi omfamnar hösten och allt vackert den har att komma med!
 
Instagrambild, ytterst klen snabbgenomgång!

Snabbgenomgång

2016-06-08 @ 19:38:00 ? Permalink ? Annat
Radiotystnad. Under radarn. Frånvarande. Upptagen. På bättringsvägen.
 
Ja, bloggen har inte existerat öht på min prioriteringslilsta på sista tiden. Jag har jobbat mig upp till heltid, pysslat med mina växter, bytt hårfärg, solat, träffat vänner, ritat i min målarbok, badat ute, vågat köra bil igen, Netflix:at, blivit pirrglad i magen, skrattat, träffat kollegor efter stängning, blivit lovad byte av avdelning, bokat semesterresa, och blivit gräsänka med nypiffad balkong men utan bilen (Lilla Blå ).
 
Mjo, det har hänt en del och ups&downs är mera som Ups&flats numera. Minimala dippar och flera toppar. Är så stört skönt! Mår inte som en möglig gammal disktrasa trots att R är hemhemma och jobbar och jag är kvar här. Så klart saknar jag honom, men ingen äcklig klump i magen och jag kan sova gott. Så najs! WOHOO!
 
Visserligen så var det mindre kul att R råkade krocka lilla blå igår och att om vi har otur måste vi skrota den, men tack och lov klarade sig R hel och hållen. Hellre bilen än han faktiskt! ;) Vi ska ju ändå adoptera en röd räcer i höst, så det löser sig med transport så småningom!
 
Atm sitter jag och spelar musik på min lilla blå (HÖHÖ, inte bilen) poplåda, käkar glass och undrar hur länge vi får ha kvar detta helt galet underbara väder. Har till och med fått bli lite brun! YAY!
Blir eventuellt troligtvis nog så att jag avslutar kvällen med att plöja vidare på Netflix, just nu är det Dexter jag ser. Har sett Breaking bad, Prisonbreak, Suits, Homeland, Gossip Girl, House of cards, The 100 och White collar (Inte alla på en gång såklart) men har inte tröttnat ännu. Så tips mottages tacksamt! :)
 
På återseende när andan faller på!
 
Fin blivande annonsbild ^ /  Nuvarande tillstånd  v
 
Stackars Lilla Blå!

RSS 2.0