Australien

2017-03-25 @ 21:20:00 ? Permalink ? Australien
(Skrivet 24 Januari och sedan bortglömt i arkivet i väntan på bilder från resan, publicerar utan nu och kompletterar senare med dem uppdaterat och klart!)
 
Vi är åter i kalla Sverige sedan några veckor, brännan har flagnat färdigt och börjat blekna, rutinerna är igång och väskan är (typ) uppackad.
 
I och med att vi tillbringat jul och nyår i Australien måste jag nog kalla det mitt livs äventyr just nu! Nästan trettio timmar bort, till ett land vi aldrig trott att vi skulle åka till, landade vi utan att ha kunnat sova mer än 4-5 timmar på tre dygn och hade som första uppdrag att hitta ett tåg som skulle ta oss till vår mötesplats. Knepigt men skönt att kunna språket och fatta alla skyltar!
 
Vi tillbringade sedan två veckor till allra största del i Sydney, vi gjorde en tvådagars roadtrip norrut, men annars var vi rätt stationära. Åkte massor med tunnelbana, lite buss, någon färja och lite bil. Badade och solade, men allra mest upptäckte vi.
Klappade träd, buskar och Operahuset. Åt frukost ute, surfade (bodyboard, vi är för gröna för riktig bräda) och badade. Massor av rejäla vågor utan djur i, inga äckliga spindlar eller annat knytt och otyg som vi stötte på på land heller. Najs!
 
Nyår firade vi i skogen (?) med lite lätt skymd sikt över både Operahuset och Harbour bridge, men med toppenvy över fyrverkerierna och i sällskap av pungråttor, fladdermöss och partyprissar. Aldrig sett så mycket folk på samma plats under hela mitt liv som när vi var påväg hem igen vid halv-ett-snåret på natten. Jösses...
 
Att bo inklämda fyra personer på ca 50 kvadrat gick över förväntan, det gick till och med bra att fira julafton alla sex utan att bli varken frustrerad eller klaustrofobisk. Julmiddag med en twist, Kalle från youtube och ett rejält åskoväder under paketutdelningen! Mäktigt att få sitta på fjortonde våningen med en glasvägg och se hur molnen rullar in och blixtarna sprider sig över en allt mörkare himmel!
 
Så häftigt att sitta där i soffan och tänka på att det just då var julaftons morgon hemma och att vi tidigare samma morgon badat i havet. Det var rätt schysst att veta att det som kallast blev 22 grader på dagen och att vi hade en bra och fungerande AC när det började krypa upp mot 38 grader!
 
Ett minne för livet och ett äventyr jag aldrig glömmer!
 
 
 
 
    
 
 
 
  
 
 
    
 
 
 
 

RSS 2.0